ДИЗАЈН И СЛУЖБА НА ШТЕДЕЊЕ ГОРИВО

Кабината е дизајнирана да ја намали потрошувачката на гориво, шофершајбната има трапезоидна форма и е навалена под агол од 12°. Асортиманот на опрема дополнително ја подобрува аероднимиката.