RENAULT TURCKS ВИ ГО ПРЕДСТАВУВА НОВИОТ T HIGHT RENAULT SPORT RACING ВО ЛИМИТИРАНО ИЗДАНИЕ

Renault Trucks и Renault Sport Racing комбинирајќи го своето искуство создадоа камион поразличен од предходните. Ова лимитирано издание предствува изнореден спој на производство и техничка иновација.

Едноставен дизајн
Камионот T High Renault Sport Racing е украсен со фантастична жолта боја Sirius, култната боја на Renault Sport Racing во Формула 1 трките. На патот, неговиот спротски изглед привелкува внимание од далеку! 

Врвен комфор

Камионот T High,  представува престижно возило на нашиот бренд, содржи рамна платформа  и совршен простор за престој. Производствениот квалитет се приметува дури и во најситните детали во ова лимитирано издание: кожни седишта, трослојна техника на боење, исклучително висок квалитет и храмоничен ентериер.

Мотор13 L
Возилото T High Renault Sport Racing има мотор од 13 литри (DTI 13) издржливост 520 KS во комбинација со автоматски мењач Optidriver, кој представува техничка перференција во индустријата на тешко товарните возила. Уживање во возењето и врвните перформанси!

Основна стандардна опрема

Внатрешност
Седишта Recaro® од црна кожа со жолт штеп
Панорамска табла со инструменти со завршна карбонска црна боја
Црн кожен волан со жолт штеп и црн сјајен знак во облик на дијамант
Сива хармонична внатрешност
Жолта заштита на рамо на сигурносните појаси
Главен екран со ознаката на Renault Sport Racing
Независна климатизација во боја на каросерија
Кревет со цврст душек со жолт штеп 
Влезови на воздух обвиткани со жолт штеп
Внатрешноста на вратата е тапацирана со црна и жолта боја 
Тепих со жолт штеп

Надворешност 
Трослојна жолта боја од типот Sirus со црно-жолти сјајни квадрати
Огледалата на ретровизорите во боја на каросерија, црна сјајна
Челични бандажи и раткапни во боја на каросеријата ,жолти
Заштитник од сонце, со жолт дијамант
Странични панели со жолти и црни екстензиии 
Идентификациона табличка, црна, нумерирана
Спојлер на покривот во боја на каросерија
Црн сјајен дијамант и црна решетка

Друга опрема

7-инчен систем на допир Roadpad sistem - аудио, одмор, и навигација
Fuel Eco+ Paket
Protect Paket