D Range

RENAULT TRUCKS D

p24-25_2023_03_RT_D_01_COLO_0

СОВРШЕНО ОДГОВАРА НА ВАШИТЕ ПОТРЕБИ

Кога одбирате Renault Trucks D, добивате многу повеќе од камион. Со повеќе исклучителни опции на конструкција на каросеријата кои Ви се на располагање, можете да бидете сигурни дека користите возило кое совршено одговара на Вашите потреби. И со подобрата контрола на потрошувачката на гориво, можете да очекувате максимална профитабилност. Renault Trucks се стреми кон уште поголема продуктивност.

Renault_Trucks_D_2019_p036477

 

 

БЕЗБЕДНОСТ

Renault trucks V1

ОПТИМАЛНА ВИДЛИВОСТ БИЛО БИЛО ВРЕМЕТО

 

Вратата на видот, панорамското ветробранско стакло, дводелните ретровизори и задното стакло на кабината обезбедуваат значителни подобрувања во однос на видливоста. Различните светла гарантираат максимална безбедност во сите услови и во сите средини.

ВИЗИОНА ВРАТА

достапно на совозачката страна за подобрување на видливоста во урбаните средини.

ЗАДЕН ПРОЗОР НА КАБИНАТА

за помош при ракување со опремата (кипер, платформа, итн.).

Renault Trucks D

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ОБЕЗБЕДУВА БЕЗБЕДНОСТ

 

АДАПТАТИВНА КОНТРОЛА НА КРСТАРЕЊЕ (ACC)*

одржува безбедно растојание од возилото напред со автоматско прилагодување на гасот и сопирачката (ретардери и работни сопирачки). * Изборно.

ПОМОШ ЗА СТАРТ НА РДОТ

Почнува помошта со ридот. Сопирачките се задржуваат неколку секунди по отпуштање на педалата на сопирачката за полесно тргнување на нагорнина.

АВТОМАТСКИ СИСТЕМ ЗА СОПИРАЊЕ ВО ИТНАТА СРЕДИНА

можно предупредување за судир проследено со сопирање за возилото целосно да застане без интервенција на возачот.

RT_D_Diesel_GSR_Cabine_0.

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ОБЕЗБЕДУВА БЕЗБЕДНОСТ

 

СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА ЗАМИНУВАЊЕ ЛОЖА

го предупредува возачот со звучен аларм доколку се открие ненамерно отстапување на насоката на возилото.

LED светла

за подобра видливост од другите учесници во сообраќајот.

ДОСТАПЕН ШИРОК ОПЕГ НА РЕТАРДЕРИ

прилагодено на употребата на возилата и апликациите

Renault trucks V1

UPTIME

 

TIRE PRESSURE MONITORING SYSTEM (TPMS)

The sensors are located on the rims. They inform and alert you about any problems of pressure and temperature of the tires. This system prevents any immobilizations of the vehicle.

ПРОФИТАБИЛНОСТ

ДО 9% ЗАШТЕДА НА ГОРИВО

НАМАЛУВАЊЕ ДО 9% CO2

P039835

ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ ЕФИКАСНОСТ НА ГОРИВО

Renault Trucks има развиено мотори засновани на докажана технологија и совршено прилагодени за урбани и средни растојанија. Погонската линија нуди широк избор на технологии и оценки за моќност, плус намалена потрошувачка на гориво и трошоци за одржување.

НОВ АВТОМАТСКИ OPTISHIFT МЕНУВАЧ
 • 8 степени на пренос за подобра динамика на возилото
 • Брзо и непречено менување брзини наследено од патнички автомобил
 • Рано блокирање за да се заобиколи конверторот на вртежен момент
 • Авто-неутрално (цел на апликацијата Одбивање)

DT8 ЗА ПОНАТАМОШНА ЕФИКАСНОСТ НА ДИЗЕЛОТ

 • Максимален притисок на вбризгување при согорување на дизел гориво од 2000 бари
 • Турбо со променлива геометрија за поголема флексибилност при користењето
renault-trucks-d-2020-03

ЗАШТЕДЕТЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ ГОРИВО

 

АЕРОДИНАМИЧЕН

Кровните дефлектори се прилагодливи во 12 различни позиции кои одговараат на секоја висина на каросеријата и на секоја кабина. Страничните дефлектори дополнително ја намалуваат потрошувачката на гориво.

ИНТЕЛЕГЕНТНИ ТЕХНОЛОГИИ

Автоматско гасење на моторот во состојба на мирување.

OPTIFLEET

Optifleet дозволува клиентите и операторите да ги следат нивните возила во живо, притоа помагајќи им нивните возила да бидат ефикасни во потрошувачката на гориво.

P039983

ШТЕДЕТЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ ГОРИВО

Со проверка на оптифлетата

 • Намалете ја потрошувачката на гориво и CO2 
 • Заштедете пари

Со мапа на оптифлет

 • Оптимизирајте ги вашите испораки
 • Зголемете ја вашата ефикасност и задоволството на клиентите
Renault Trucks D

СПОГОТВЕН ЗА БОДИБИЛДИНГ ЗА СИТЕ АПЛИКАЦИИ

ВОЗИЛО ЗА СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА

Бројните делови од механичка и електрична претходна опрема ги поедноставуваат операциите на бодибилдинг, овозможувајќи инсталирање на опрема потребна за сите активности на дистрибуција.

ШАСИЈА ОПРЕМЕНА ЗА СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА

со комплет навртки и завртки и претходно издупчени странични елементи плус специфична опрема (цистерни, чистачи, кипери за собирање домашен отпад и гаснење пожар).

ГРАДЕЊЕТО НА ТЕЛОТО ПОПОДНОСЕНО

веб порталот посветен на бодибилдерите го намалува времето на испорака на вашето возило.

P038737

ПОВЕЌЕ МИР СО НАШИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА СТАРТ&DRIVE

 • Прилагодено и динамично управување со план за одржување приспособено на вашите потреби
 • Нашата помош при влечење во дефект (Помош при влечење 24/7)

ИЗДРЖЛИВОСТ

P038812

ИСПОЛНЕТЕ ГИ ВЕТУВАЊАТА

ИЗДРЖЛИВ КАМИОН

Шасијата на D серијата на возила е тестирана под екстремни услови на оптоварување. За да се обезбеди корисност и максимална трајност и издржливост, кабината е појачана користејќи компоненти и материјали препознатливи по нивната јачина.

ВОЗИЛО ЗА СЕКОЈА АКТИВНОСТ

со асортиман од 100 модели.

БОЧНИ ДЕЛОВИ

избушени во согласност со конфигурацијата на возилото, обезбедувајќи мал број на дупки и подобра структурална издржливост.

Front face Renault Trucks D

GOES ANYWHERE IN TOWN

 

REDUCED CAB WIDTH

for improved handling.

REDUCED TURNING CIRCLE

for easier manoeuvring in urban environments.

OFF ROAD MODE

increases mobility and manouevrability for greater safety.

IMPECCABLE BEHAVIOUR

maximum torque from 900 RPM for a better response combined with an automated gearbox provides increased driving comfort.

P037876_0.jpg

A ROBUST TRUCK

ALL STEEL BUMPER

for intensive use.

REAR AIR SUSPENSIONS

offer increased stability and improved protection of goods.

CHASSIS SIDE MEMBERS

in high tensile steel.

УДОБНОСТ

Renault Trucks D p038084.png
СОВРШЕНАТА АЛАТКА ЗА РАБОТА

Пристапноста до кабината и шофершајбната е дизајнирана за да ја олесни секојдневната работа на возачот и да го олесни сервисирањето на возилото. Повеќе од камион, Renault Trucks D е совршена работна алатка за максимизирање на продуктивноста.

90° ОТВОРАЊЕ ВРАТИ

за полесен пристап до кабината.

ЧЕКОРИ ЗА ПРИСТАП ДО ШТЕРНИОТ

не се лизга за да се олесни сервисирањето на возилото.

ЗГОЛЕМЕН КОМФОР ЗА ПОГОЛЕМА ЕФИКАСНОСТ

 

СЕ НА ДОГОВОР

Пригодните контроли на дофат обезбедуваат удобност при возењето. Системите за помош при возење и автоматизираниот менувач му помагаат на возачот да остане фокусиран на својата задача.

Renault Trucks D p038081.png

УДОБНОСТ ВО БОРДОТ

 

Развиени се нови седишта за да се подобри удобноста. Благодарение на многубројните простори за складирање, сè што е потребно за извршување на работата е при рака.

ЦЕНТРАЛЕН СКЛАДИРАН ДЕЛ

капацитет 15 L, површина за пишување, држач за шишиња, држач за чаши и дополнително напојување од 24 V.

СКЛАДИРАЊЕ ПОД СЕДИШТЕ ЗА КЛУПА

со перниче за седишта што може да се подигне.

СКЛАДИРАЊЕ

во надземната конзола.

10 ВИДОВИ КАБИНА ЗА СИТЕ АПЛИКАЦИИ ВЕРЗИЈА НА КАБИНАТА КАБИНАТА

за превоз до 7 лица.

Renault Trucks D

СОВРШЕНА РАБОТНА АЛАТКА

 

СОВРШЕНАТА АЛАТКА ЗА РАБОТА

Пристапноста до кабината и шофершајбната е дизајнирана за да ја олесни секојдневната работа на возачот и да го олесни сервисирањето на возилото. Повеќе од камион, Renault Trucks D е совршена работна алатка за максимизирање на продуктивноста.

90° ОТВОРАЊЕ ВРАТИ

за полесен пристап до кабината.

ЧЕКОРИ ЗА ПРИСТАП ДО ШТЕРНИОТ

не се лизга за да се олесни сервисирањето на возилото.

Добијте повеќе информации

Services for greater visibility

Ensuring your vehicles' availability with our uptime services

Renault Trucks, an expert network

Driving your fleet and energy management

A WORK TOOL WHICH BRINGS US PEACE OF MIND, AND ENSURE WE CAN MEET OUR CUSTOMERS' NEEDS EVERY DAY NO MATTER HOW CHALLENGING, THANKS TO ITS MANOEUVRABILITY AND ROBUSTNESS.

José Luis COMMERCIAL, FANDIÑO (SPAIN)

ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Се согласувам дека при поднесување на овој формулар, Renault Trucks ќе ги складира и чува моите лични податоци онолку долго колку што е потребно за да се проценат дадените информации и за да може да ме контактира за оваа конкретна тема. Моите податоци може да се пренесат и на партнерите и дистрибутерите на Renault Trucks кои ќе можат да се справат со моето барање.