Transport solution

Возење електрични камиони

ELEKTROMOBILNOST

3min
Renault Trucks D Z.E.

Електрични камиони: опсег и автономија

Каков опсег обезбедуваат електричните камиони? Каде можам да најдам станица за полнење? Колку време е потребно за полнење на батериите? Renault Trucks одговара на сите ваши прашања за да можете да го направите вистинскиот избор и да се префрлите на електрична енергија со сигурност.

Неколку фактори можат да влијаат на потрошувачката на електрични камиони, а со тоа и на неговиот опсег:

БРЗИНА

Со електричен камион, вашата брзина силно влијае на опсегот на возилото. 

ТОПОГРАФИЈА

Во зависност од околностите на возење, по угорнини, рамни или удолници, вашиот камион обновува или троши повеќе или помалку електрична енергија.

ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ

Користењето греење и климатизација додека возите влијае на потрошувачката на енергија на возилото.

ПРЕВОЗЕН ТОВАР

Апликацијата на возилото и транспортираниот товар влијаат на вашиот опсег на возење. Колку повеќе носите, толку повеќе енергија ви треба.

СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ

Вашиот стил на возење има важно влијание врз потрошувачката на енергија на камионот!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Нашите батерии

ШТО Е ВО БАТЕРИЈАТА? Клетките се спакувани во модули, кои се спакувани во батерии кои се контролирани од системот за управување со батерии (BSM)

Renault Trucks electric truck battery
Picto Renault Trucks electric trucks autonomy

Висока енергетска густина благодарение на NMC (Nickel Manganese Cadmium) литиум-јонските ќелии, обезбедувајќи најдобра размена помеѓу  работен опсег и носивост.

Многу компоненти се веќе успешни на терен бидејќи се развиваат во куќата или со нашиот партнер.

Picto Renault Trucks electric trucks autonomy

Ние се потпираме на одржлив синџир на вредност преку ревизии на синџирот на снабдување со добавувачите, уште во рудниците за кобалт.

Батериите се склопуваат во Европа. Возилата се составуваат во Франција.

Picto Renault Trucks electric trucks autonomy

Рециклирање под одговорност на Renault Trucks штом батериите ќе се вратат кај продавачот. Вториот век за батериите нуди многу можности како што се  стационарна опрема во конструкции со пасивна енергија или соларни централи. Рециклирањето е исто така клучно за да се обезбеди одржлива електромобилност. Renault Trucks и Volvo Group се целосно вклучени во оваа област која ќе се развива како што пазарот станува се поважен.

 

Лесно се полни насекаде

Renault Trucks иновира нудејќи одржливи решенија идеални за урбани активности благодарение на лесното и брзо полнење.

Лесно полнење преку ноќ и компатибилност со брзо полнење

Renault Trucks Master ZE

ЛЕСНО СЕ ПОЛНЕ СЕКАДЕ

Type 2 plug

 

 

СТАНДАРД & засилувач; GREEN’UP PLUG

ЅИДНА КУТИЈА &

ЈАВЕН ПОЛНАЧ

БРЗ< /span>

НАПЛАТИ< /span>

2,3 kW / 10 A

3,2 kW / 14 A

1 фаза

Решение за повремена употреба

17 ч / 12 ч< /span>

3,7 kW / 16 A (1 фаза)

11 kW /16 A (3 фази)< /span>

Препорачано решение

11 ч

7,4 kW / 32 A (1 фаза)

22 kW / 32 A (3 фази)

43 kW / 63 A (3 фази)

Стекнете автономија за најкратко време

6 ч

 

Renault Trucks D Z.E
Combo CCS 2 Plug

ЛЕСНО СЕ ПОЛНЕ СЕКАДЕ

Renault Trucks D-Wide Z.E
Combo CCS 2 Plug

ИНДУСТРИСКИ< /span>

ПРИКЛУЧОК< /span>

ЅИДНА КУТИЈА

БРЗ< /span>

НАПЛАТИ< /span>

До 22 kW< /span>

Решение за повремена употреба

8 часа за 200 kWh

12 часа за 300 kWh

22 kW

Препорачано решение

8 часа за 200 kWh

12 часа за 300 kWh

150 kW

За неколку возила или брзо полнење

Помалку од 2 ч

Set canonical URL
Off