D Range

RENAULT TRUCKS D WIDE

p24-25_2023_03_RT_D_01_COLO

СОВРШЕНО ОДГОВАРА НА ВАШИТЕ ПОТРЕБИ

Кога ќе изберете Renault Trucks D Wide, купувате многу повеќе од само камион. Со некои исклучителни опции за структурата на каросеријата достапни, можете да бидете сигурни дека работите со возило кое е совршено прилагодено на вашите потреби. И со подобро контролирана потрошувачка на гориво, можете да се потпрете на максимална профитабилност. Renault Trucks се стреми да обезбеди уште поголема продуктивност.

renault trucks D on a road

SAFETY

Renault trucks V1

ОПТИМАЛНА ВИДЛИВОСТ БИЛО БИЛО ВРЕМЕТО

 

Вратата на видот, панорамското ветробранско стакло, дводелните ретровизори и задното стакло на кабината обезбедуваат значителни подобрувања во однос на видливоста. Различните светла гарантираат максимална безбедност во сите услови и во сите средини.

ВИЗИОНА ВРАТА

достапно на совозачката страна за подобрување на видливоста во урбаните средини. ЗАДЕН ПРОЗОР ЗА КАБИНА за помош при ракување со опремата (кипер, платформа, итн.).

Renault Trucks D Wide safety

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ОБЕЗБЕДУВА БЕЗБЕДНОСТ

 

АДАПТАТИВНА КОНТРОЛА НА КРСТАРЕЊЕ (ACC)*

одржува безбедно растојание од возилото напред со автоматско прилагодување на гасот и сопирачката (забавувачи и работни сопирачки).

*Изборно

ПОМОШ ЗА СТАРТ НА РДОТ

Почнува помошта со ридот. Сопирачките се задржуваат неколку секунди по отпуштање на педалата на сопирачката за полесно тргнување на нагорнина.

АВТОМАТСКИ СИСТЕМ ЗА СОПИРАЊЕ ВО ИТНАТА СРЕДИНА

можно предупредување за судир проследено со сопирање за возилото целосно да застане без интервенција на возачот.

RT_D_Diesel_GSR_Cabine_0.

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ОБЕЗБЕДУВА БЕЗБЕДНОСТ

 

СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА ЗАМИНУВАЊЕ ЛОЖА

го предупредува возачот со звучен аларм доколку се открие ненамерно отстапување на насоката на возилото.

LED светла

за подобра видливост од другите учесници во сообраќајот.

ДОСТАПЕН ШИРОК ОПЕГ НА РЕТАРДЕРИ

прилагодено на употребата на возилата и апликациите

Renault trucks V1

UPTIME

 

TIRE PRESSURE MONITORING SYSTEM (TPMS)

The sensors are located on the rims. They inform and alert you about any problems of pressure and temperature of the tires. This system prevents any immobilizations of the vehicle.

ПРОФИТАБИЛНОСТ

ДО 10% ЗАШТЕДА НА ГОРИВО

НАМАЛУВАЊЕ ДО 10% CO2

chaine_cinematique_gammed_wide

ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ЕФИКАСНОСТ НА ГОРИВО

 

Renault Trucks има развиено мотори засновани на докажана технологија и совршено прилагодени за урбани и средни растојанија. Погонската линија нуди широк избор на технологии и оценки за моќност, плус намалена потрошувачка на гориво и трошоци за одржување.

 

РОБОТИЗИРАН МЕНУВАЧ КАКО СТАНДАРД

НОВ МОТОР DE11 ЗА ПОНАТАМОШНА ЕФИКАСНОСТ НА ДИЗЕЛ

renault-trucks-d-wide-320-2020-04_1.jpg

ШТЕДЕТЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ ГОРИВО

 

АЕРОДИНАМИЧКИ

Дефлектори на покривот прилагодливи со 12 различни положби погодни за сите висини на каросеријата и за сите кабини. Странични дефлектори за дополнително намалување на потрошувачката на гориво.

ИНТЕЛИГЕНТНИ ТЕХНОЛОГИИ

Автоматско запирање на моторот за да престане непотребно да работи моторот кога е во лер.

OPTIFLEET

Optifleet им овозможува на клиентите и операторите да ги следат нивните возила во реално време, а истовремено помагаат да ја одржат нивната флота ефикасно и усогласено со горивото.

P039983

ШТЕДЕТЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ ГОРИВО

Со проверка на оптифлетата

  • Намалете ја потрошувачката на гориво и CO2 
  • Заштедете пари

Со мапа на оптифлет

  • Оптимизирајте ги вашите испораки
  • Зголемете ја вашата ефикасност и задоволството на клиентите
renault-trucks-d-wide-rentabilite-4_1.jpg

СПОГОТВЕН ЗА БОДИБИЛДИНГ ЗА СИТЕ АПЛИКАЦИИ

 

ВОЗИЛО ЗА СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА

Бројните делови од механичка и електрична претходна опрема ги поедноставуваат операциите на бодибилдинг, овозможувајќи инсталирање на опрема потребна за сите активности на дистрибуција.

ШАСИЈА ОПРЕМЕНА ЗА СЕКОЈА АПЛИКАЦИЈА

со комплет навртки и завртки и претходно издупчени странични елементи плус специфична опрема (цистерни, чистачи, кипери за собирање домашен отпад и гаснење пожар).

ГРАДЕЊЕТО НА ТЕЛОТО ПОПОДНОСЕНО

веб порталот посветен на бодибилдерите го намалува времето на испорака на вашето возило.

P038737

ПОВЕЌЕ МИР СО НАШИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА СТАРТ&DRIVE

  • Прилагодено и динамично управување со план за одржување приспособено на вашите потреби
  • Нашата помош при влечење во дефект (Помош при влечење 24/7)

РОБУСТНОСТ

p039970.jpg

ОДРЖЕТЕ ГИ ВЕТУВАЊАТА

 

Шасијата во опсегот на возила D е тестирана при екстремни услови на оптоварување. За да се обезбеди сигурност и максимална издржливост, кабината е зајакната со помош на компоненти и материјали препознаени по нивната цврстина.

ВОЗИЛО ЗА СЕКОЈА АКТИВНОСТ

со опсег од 100 модели.

СТРАНИЧНИ ЧЛЕНОВИ

дупчат според конфигурацијата на возилото, обезбедувајќи минимум дупки и подобра структурна робусност.

Renault Trucks D Wide fridge

ПРИРАЧНИЧКИ ПО ПРИРОДАТА РАЗЛИЧНИ

 

УПРАВУВАНА ЗАДНА ОСКА

за полесно маневрирање во град, вртење круг до 19% потесно од стандардниот 6x2

БЕСПРЕШНО ОДНЕСУВАЊЕ

максималниот вртежен момент од 900 вртежи во минута за подобра реакција во комбинација со автоматизиран менувач обезбедува зголемена удобност при возењето.

renault-trucks-d-wide-320-2020-04_1.jpg

РОБУСТ КАМИОН

 

БРАНИК СО ЧЕЛИЧНИ ЌОШИ

за поголема отпорност.

УДОБНОСТ

RT_D_Diesel_GSR_Cabine_0.

ЗГОЛЕМЕН КОМФОР ЗА ПОГОЛЕМА ЕФИКАСНОСТ

 

СЕ НА ДОГОВОР

Пригодните контроли на дофат обезбедуваат удобност при возењето. Системите за помош при возење и автоматизираниот менувач му помагаат на возачот да остане фокусиран на својата задача.

renault-trucks-d-wide-confort-2_1.jpg

КОМФОР НА ВРЕДНОСТ

 

Развиени се нови седишта за да се подобри удобноста. Благодарение на многубројните простори за складирање, сè што е потребно за извршување на работата е при рака.

ЦЕНТРАЛЕН СКЛАДИРАН ДЕЛ

капацитет 15 L, површина за пишување, држач за шишиња, држач за чаши и дополнително напојување од 24 V.

СКЛАДИРАЊЕ ПОД СЕДИШТЕ ЗА КЛУПА

со перниче за седишта што може да се подигне.

СКЛАДИРАЊЕ

во надземната конзола.

10 ВИДОВИ КАБИНА ЗА СИТЕ АПЛИКАЦИИ ВЕРЗИЈА НА КАБИНАТА КАБИНАТА

за превоз до 7 лица.

Renault Trucks D Wide comfort

СОВРШЕНА РАБОТНА АЛАТКА

 

СОВРШЕНАТА АЛАТКА ЗА РАБОТА

Пристапноста до кабината и шофершајбната е дизајнирана за да ја олесни секојдневната работа на возачот и да го олесни сервисирањето на возилото. Повеќе од камион, Renault Trucks D е совршена работна алатка за максимизирање на продуктивноста.

90° ОТВОРАЊЕ ВРАТИ

за полесен пристап до кабината.

ЧЕКОРИ ЗА ПРИСТАП ДО ШТЕРНИОТ

не се лизга за да се олесни сервисирањето на возилото.

« РЕНО КАМИОНИ Д ШИРОК ВОЗИ КАКО АВТОМОБИЛ »

Enzo Iapichino FRATELLI IAPICHINO SRL

Добијте повеќе информации

Services for greater profitability

Ensuring your vehicles' availability with our uptime services

Renault Trucks, an expert network

Driving your fleet and energy management

ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Се согласувам дека при поднесување на овој формулар, Renault Trucks ќе ги складира и чува моите лични податоци онолку долго колку што е потребно за да се проценат дадените информации и за да може да ме контактира за оваа конкретна тема. Моите податоци може да се пренесат и на партнерите и дистрибутерите на Renault Trucks кои ќе можат да се справат со моето барање.